Neden Tıbbi Sekreterlik Hasta Kabul İşlemleri Sekreterliği Kurslarını Almalıyım?
Tıbbi Sekreterlik Hasta Kabul İşlemleri Kurs Eğitimleri; özellikle son dönemlerde Adana ve diğer tüm çevre illerde hizmete açılan büyük şehir hastanelerinde doktor yanında polikliniklerde asistan sekreter veri giriş elamanı statüsünde çalışacak elemanlardan istenilen bir sertifika programıdır. Sağlık Bakanlığına bağlı tüm kurumlarda bu statüde çalışabilmek için bu eğitim ve bu sertifika zorunlu tutulmuştur.Sadece bilgisayar bilgisi ve sertifikası bu anlamda yeterli olmamaktadır.Çünkü hastane içerisinde hasta giriş/çıkış işlemlerini, hastanın tedavi ve poliklinik hizmetleri sürecindeki dokümantasyon işlemlerini evrak ve bilgisayar ortamında kayıt altına alan, arşivleyen aynı zamanda tıbbı terminoloji eğitimi almış sağlık ile ilgili iş ve işlemleri bilen bir kişi Hasta Kabul Elemanı Tıbbı Sekreter olabilir Bilgisayar İşletmenlik sertifikası müfredatında sağlık alanıyla ilgili hiçbir eğitim verilmez.
Kimler Tıbbi Sekreterlik Hasta Kabul İşlemleri Kursu Eğitimine Katılabilir ?
En az ilköğretim okulu mezunu herkes bu eğitime katılabilir.
Tıbbi Sekreterlik Eğitimi Faydaları ?
Hasta Kabul Tıbbı Sekreterlik kursumuza katılan kursiyerlere, Hastaneler vb. Sağlık Kurumlarının hasta giriş – çıkış işlemlerini, hastane ağ otomasyon programını kullanabilme bilgilerini kazandırmakta ve kişilerin bu alanda rahatlıkla çalışabilmelerini sağlamaktadır.
Gelişen iş yaşamında yeterli deneyime ve deneyimin olduğu alanda sertifikasız personel çalıştırmayan firmaların iş başvurularında ilk olarak değerlendirdikleri bu nitelikleri kursiyerlere kazandıran kurumumuz Hasta Kabul Tıp Sekreterliği alanında da kursiyerleri, Hastane ve benzeri Sağlık Kurumlarında kolaylıkla çalışabilecekleri düzeyde Hasta Kabul İşlemleri Eğitimi Tıp Sekreteri Eğitimi vererek kişiler için kurumlara referans olmaktadır.
Tıbbi Sekreterlik Eğitimi Neleri İçerir ?
-
İnsan Anatomisine ilişkin Terimler
-
Doküman Hazırlama
-
Resmi Yazışma, Yazışma Kuralları ,Raporlama
-
Tutanak
-
Problem Çözme
-
Tedavi Hizmetleri
-
Hastane Ağ Programı (Otomasyon)
-
Tıbbi Terminoloji
Tıbbi Sekreterlik Sertifikası Sonucunda Çalışabileceğiniz Alanlar
-
Devlet,Üniversite Şehir ve Özel Hastaneler
-
Poliklinikler
-
Tıbbi Labarotuarlar
-
Aile Sağlık Merkezleri
-
Diş Hekimi Muayeneleri
-
Tıp Merkezleri
Eğitim Süresi: 2 Ay Toplam 280 Saat
Tıbbi sekreterlik Hasta Kabul Kursları eğitim sürecini tamamlayan öğrenciler, sınavda başarılı olduktan sonra onaylı sertifika sahibi olurlar.